У Каневі відбувся Всеукраїнський форум «Кобзареві джерела»

У Каневі відбувся Всеукраїнський форум «Кобзареві джерела»

З 29 по 31 травня у Каневі проходив Всеукраїнський молодіжний мистецький форум «Кобзареві джерела». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Головні організатори форуму: Республіканський культурно-освітній центр «Молодь України» і Канівський коледж культури і мистецтв. Захід проходив також за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Черкаської обласної держадміністрації, Канівської міської ради, ПАТ «Укргідроенерго», КНУ ім.Т.Шевченка.

У рамках проекту відбулися тематичні інформаційно-освітні зустрічі учасників форуму з студентами та старшокласниками навчальних закладів міста Канів, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва молоді «Декоративно-ужиткове мистецтво України», творчі майстер-класи тощо.

Так, 30 травня в Канівському коледжі культури і мистецтв відбувся круглий стіл на тему «Нащадки козацького роду» з нагоди 500-річчя від дня народження гетьмана Запорізької Січі, старости черкаського і канівського Дмитра Вишневецького (бл. 1517-1563/1564).

З молоддю спілкувалися екс-генеральний директор Шевченківського національного заповідника, викладач Канівського коледжу культури і мистецтв Василь Тулін, картограф високої кваліфікації, майстер спорту зі спортивного орієнтування Василь Бортник (Київ); історик, провідний спеціаліст відділу культури виконкому Канівської міської ради Костянтин Андрієнко. Учасники форуму ознайомилися з баченням сучасного стану вивчення та популяризації козацької тематики в контексті творчості Кобзаря на Канівщині та в Україні загалом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x