Касирка привласнила 70 000 гривень

Касирка привласнила 70 000 гривень

Співробітниця однієї з банківських філій у Кам’янському районі привласнювала кошти клієнтів. Правоохоронці з’ясували, касирка працювала за злочинними схемами. План бездоганно діяв, доки її роботу не перевірила ревізійна комісія банку. За свої дії зловмисниця буде відповідати згідно чинного законодавства.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До співробітників Кам’янського райвідділу міліції почали надходити звернення жителів одного із сіл району про те, що з їх банківських рахунків зникають кошти. В більшості випадків це були пенсії місцевих жителів, які з певних причин вчасно не змогли отримати свої гроші. При зверненні пенсіонерів до банківської установи з’ясовувалось, що кошти вже виплачено. В іншому випадку селяни відкривали депозитні рахунки, на які перераховували певну суму грошей. В результаті, вклади громадян значно зменшувались. Правоохоронців зацікавив той факт, що всі незаконні грошові операції здійснювались у місцевій філії одного із банків.

За результатами ревізії, яку провела фінансова установа, працівники міліції отримали документальне підтвердження того, що касир банківської філії, зловживаючи службовим становищем привласнила близько 70 000 гривень.

Наразі слідчим відділом Кам’янського райвідділу міліції проводиться розслідування по кримінальному провадженню відкритому за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Зловмисниці оголошено про підозру. За скоєння такого кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x