Депутати районної ради ухвалили низку важливих рішень

Депутати районної ради ухвалили низку важливих рішень

Відбулося засідання дванадцятої чергової сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета.
Перед початком засідання голова районної ради проінформував про заяву депутата Андрія Голика про вихід з групи «Свідомий вибір», та оголосив про її розпуск у зв’язку з скороченням складу депутатської групи нижче встановленої мінімальної чисельності.
Далі Віталій Верета проінформував про надходження документів щодо створення у районній раді депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка, до якої увійшло 4 депутати.

Першим питанням порядку денного розглянуто створення освітнього округу, опорних закладів та їх філій, з яким ознайомила начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ірина Міненко. Виступаюча зазначила, що на підставі протоколу конкурсної комісії пропонується створити Катеринопільський освітній округ з двома опорними закладами та їх філіями. При цьому шість загальноосвітніх навчальних закладів пропонується реорганізувати шляхом їх приєднання до відповідних опорних навчальних закладів (шкіл №1 та №2) на правах структурних підрозділів, при цьому філії залишаються виконувати функції основної школи (5-9 класи). Не всі присутні позитивно відреагували на такий проект рішення. Дебати, які розгорнулися у залі, виникли в зв’язку з різними поглядами на питання перейменування та зміну типу опорних загальноосвітніх навчальних закладів із шкіл у навчально-виховні комплекси. Після детальних роз’яснень по суті цього питання рішення ухвалили.

Не залишились народні обранці осторонь наболілої проблеми діяльності Катеринопільського РЕМ. Депутати Катеринопільської районної ради звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Фонду державного майна України щодо стабілізації роботи та виплати заробітної плати працівникам ПАТ «Черкасиобленерго».
За пропозиціями районної державної адміністрації, які озвучила в.о. начальника фінансового управління Тамара Чоловська, депутати внесли зміни до районного бюджету на 2017 рік. Так, за рахунок збільшення податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами, та субвенцій сільських бюджетів збільшено дохідну частину районного бюджету на суму майже 2,4 млн грн. Відповідно збільшено видатки районного бюджету, насамперед, на фінансування галузей освіти, культури, медицини, соціального захисту населення, а також на виконання заходів районних програм.

У ході пленарного засідання з другої спроби депутатами було затверджено районну програму розвитку земельних відносин у Катеринопільському районі на 2017−2020 роки, яку презентувала заступник начальника відділу Держгеокадастру в Катеринопільському районі Любов Сидоренко. Основною метою Програми є здійснення певних заходів для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та державного управління земельними ресурсами, ведення державного земельного кадастру, зокрема виготовлення документації щодо встановлення та зміни меж населених пунктів. Ця програма викликала ряд дискусій не лише у депутатського корпусу, а й у решти присутніх у залі. Загальна сума коштів, необхідна на фінансування Програми становить майже 4 млн грн, які потрібно буде виділити з місцевих бюджетів. Лише усвідомивши необхідність прийняття такого рішення, з метою недопущення ускладнень для громадян при виготовленні землевпорядної документації, депутати прийняли відповідне рішення.
Окрім того, на сесії внесено зміни до ряду районних програм та рішень.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x