Смілянські лісівники тренувалися діяти в умовах пожежі

Смілянські лісівники тренувалися діяти в умовах пожежі

Днями у Смілянському лісгоспі відбулися протипожежні навчання. Відпрацьовували навики з гасіння загорань в лісових масивах працівники державної лісової охорони Сунківського лісництва та спеціалісти Смілянської районної пожежно-рятувальної частини управління ДСНС. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Мета навчань, яка була поставлена перед учасниками, – перевірити готовність працівників лісової охорони та рятувальників до спільних дій у разі виникнення лісової пожежі і вдосконалити організацію навичок проведення гасіння лісових пожеж, відпрацювати практичні дії з виявлення та гасіння загорань в лісах.

На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами, перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, оглянуто наявність та справність необхідного для пожежогасіння інвентарю.

– Охороні лісів від пожеж ми приділяємо першочергову увагу. Головне наше завдання – не допустити їх, проте якщо вже трапилося загорання, ми маємо його вчасно ліквідувати. Тому такі навчання проводимо щороку, в першу чергу, для перевірки готовності техніки, а також, аби, у разі потреби, всі необхідні дії здійснювати чітко, злагоджено та своєчасно, – зазначив головний лісничий Смілянського лісгоспу Олександр Шкодич.

Усі профілактичні та тренувальні заходи, що проводяться відповідними службами, є доречними та корисними, однак про безпеку у лісових масивах, варто було б пам’ятати кожному. Адже запобігти будь-якій пожежі значно легше, аніж долати її наслідки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x