Медичні раллі – 2018 відбудуться на Черкащині

Медичні раллі – 2018 відбудуться на Черкащині

Черкащина долучилась до участі в медичних раллі. Протягом трьох діб у Сумській області змагалися із 40 бригад екстреної медичної допомоги з різних областей України. Про це повідомляє управління охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Змагалися команди з 21 області України, гості з Литви та Казахстану, а також 6 команд майбутніх медиків із навчальних закладів Сум, Харкова, Черкас, Запоріжжя, Вінниці й Тернополя.
Розпочалося все в селі Вільшанка Сумського району на території дитячого табору відпочинку «Зоряний». Там були спеціально підготовлені тренери, які імітували мінно-вибухову травму, опіки, ДТП, утоплення, ураження струмом. Бригади по черзі виїжджали в місця, де інсценовано надзвичайні пригоди, і надавали медичну допомогу. Оперативність та вправність оцінювало фахове журі, в складі якого були українські та іноземні спеціалісти.

Черкащину на змаганнях представляли 2 команди: КУ ОЦМД та МК ЧОР Черкаської станції швидкої допомоги та команда Черкаської медичної академії.
Отже, перше місце – 1138 балів – посіла команда Сумщини. Друге місце – 1074 бали – команда Черкаського обласного центру ЕМД. Третє місце – 1032 бали – команда Волинського обласного центру ЕМД.
Перехідний прапор, який дає право на проведення Всеукраїнського медичного раллі бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю, виборола команда Черкаського медичного центру екстреної медичної допомоги. Тож, наступного року Черкащина вперше проводитиме чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x