Програму з родючості ґрунтів ухвалили в Черкаському районі

Програму з родючості ґрунтів ухвалили в Черкаському районі

2 червня 2017 року голова районної ради Олексій Собко провів засідання п’ятнадцятої сесії районної ради.

Перед початком формування порядку денного пленарного засідання чергової сесії районної ради депутати заслухали звіти господарської діяльності двох громадських організацій району, а саме: Черкаської районної організації Організації ветеранів України та Черкаської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», про які коротко доповіли їхні голови. Такі заслуховування громадських організацій плануються і на наступних пленарних засіданнях сесій перед депутатським корпусом. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

Також з різними інформаціями до присутніх сільських голів виступили начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Сергій Бовт, головний редактор районної газети «Сільські обрії» Наталія Усенко.

Після заслуховування звітів депутати сформували порядок денний пленарного засідання, додатково включивши до розгляду звернення депутатів Черкаської районної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо врегулювання ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго».

Після цього депутати приступили до розгляду питань. Першим заслухали про районну програму вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Черкаської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Черкаській області, збільшення надходжень до бюджету Черкаського району на 2017 рік, про яку коротко доповів начальник ДПІ в Черкаському районі Головного управління ДФС у Черкаській області Іван Приблуда. Він зазначив, що у Черкаському районі обліковується 3 393 платників податків, в т.ч. 1198 – юридичних осіб та 2195 фізичних осіб підприємців.

Для забезпечення ефективного звітування перед місцевими органами виконавчої влади і платниками податків з метою збільшення надходжень до місцевих бюджетів та виявлення випадків ухиляння від сплати податків, фактів мінімізації отриманих доходів, потребує удосконалення обмін інформацією між фінансовими установами та Черкаською ОДПІ в частині моніторингу за надходженнями до місцевих бюджетів.

Для виконання цих завдань необхідно вирішити питання фінансування для забезпечення матеріально-технічної бази на підготовку інформаційних і довідкових матеріалів платникам податків.

Потім депутати ухвалили нову Програму з охорони і підвищення родючості ґрунтів Черкаського району «Родючість 2017−2021», про яку коротко доповів начальник управління агропромислового розвитку Петро Данилишин.

В ході роботи депутати внесли зміни до низки програм, а саме: «Районної цільової програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду на 2011-2018 роки»; «Програми розвитку загальної середньої освіти Черкаського району на 2016 -2020 роки»; районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; «Програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Черкаському районі на 2016-2017 роки»; «Програми з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини у Черкаському районі на 2014-2017 роки» та «Комплексної програми функціонування та розвитку районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення районного матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2017 роки».

Потім з інформацією щодо плану роботи Черкаської районної ради на друге півріччя 2017 року та визначення орієнтовних строків проведення звітів депутатів Черкаської районної ради VII скликання перед виборцями виступив заступник голови районної ради Сергія Степанюка

Далі сесія районної ради ухвалила рішення про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок фізичних та юридичних осіб, про які доповіла начальник юридичного відділу виконавчого апарату районної ради Катерина Добровольська, а також щодо блоку комунальних питань, про які доповів начальник відділу комунальної власності виконавчого апарату районної ради Руслан Яковлев.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x