Справу про привласнення мільйона бюджетних коштів підприємцем і посадовцем скерували до суду

Справу про привласнення мільйона бюджетних коштів підприємцем і посадовцем скерували до суду

Черкаська місцева прокуратура затвердила та скерувала до Придніпровського районного суду м. Черкаси обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням черкаського підприємця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, та посадової особи Черкаської міської ради – ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що підприємець склав та посвідчив власним підписом акти приймання виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, що містили неправдиві відомості щодо їх дійсної вартості. У подальшому на підставі завідомо підроблених актів на рахунок підприємця з бюджету перераховувалися кошти, в результаті чого було привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів та державі завдано збитки в особливо великих розмірах.

У ході подальшого досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину начальника одного з управлінь Черкаської міської ради, який, будучи службовою особою, за попередньою змовою з указаним вище підприємцем, з метою одержання неправомірної вигоди для останнього, достовірно знаючи про порушення ним істотних умов договору (заміна предметів закупівлі) та значне завищення вартості будівельних робіт, власними підписами в зазначених актах засвідчував факт відповідності обсягів та вартості виконаних робіт, чим надавав підприємцю можливість використовувати завідомо підроблені офіційні документи для отримання бюджетних коштів на вказану вище суму.

Стосовно фізичної особи – підприємця слідчим суддею обрано запобіжний захід тримання під вартою строком на 60 діб, з можливістю внесення застави в розмірі 1 млн. 60 тис. грн. Посадовцю Черкаської міської ради обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Довідково: за вчинені злочини підприємцю загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, посадовцю органу місцевого самоврядування загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x