9 черкаських фіскалів притягнуто до відповідальності

9 черкаських фіскалів притягнуто до відповідальності

Як поінформував начальник відділу внутрішньої безпеки головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Капура, за п’ять місяців п.р. відділом проведено 502 профілактичних заходи з упередження вчинення посадовими особами ДФС області та митниці корупційних правопорушень. Відбулось 74 службові розслідування і перевірки, за результатами яких керівництву державних податкових інспекцій області внесено 11 подань для вжиття заходів реагування відносно підлеглих працівників. 9 працівників притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 7 працівникам фіскальної служби області винесені офіційні застереження про недопущення вчинення протиправних дій. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

До органів прокуратури у січні – травні направлено 24 матеріалів для надання правових висновків діям податкових та митних працівників.
За результатами розгляду матеріалів перевірок відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Черкаській області відкрито 6 кримінальних проваджень – 4 відносно співробітників ДФС у Черкаській області щодо вчинення ними кримінальних проступків, 2 – за фактами передачі суб’єктами господарювання неправомірної вигоди (хабара) працівникам фіскальної служби.

Відносно 2 працівників ДФС складено протоколи про вчинення корупційних правопорушень, які направлено до суду для прийняття відповідних рішень та 1 працівника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафу.
По кримінальному провадженню, відкритому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) суб’єкту господарювання оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, складено обвинувальний акт та направлено матеріали до суду для прийняття відповідного рішення.
По кримінальному провадженню, відкритому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.366-1 КК України (декларування недостовірної інформації) винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення працівнику ДФС в області. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x