Що таке «сон краси» і чому він потрібен усім?

Що таке «сон краси» і чому він потрібен усім?

Усі чули про те, що дорослій людині необхідно спати 7–9 годин на добу. Нічний відпочинок такої тривалості фахівці називають «сном краси». І це не просто образний вислів. Користь такого сну для зовнішності давно доведена наукою.
Втомлена людина виглядає нездоровою. І її зовнішність може активізувати психологічні механізми, що захищають нас від спілкування з хворими. Так працює інстинкт самозбереження.
Сон – головне джерело молодості – стверджують фахівці зі сну. Уночі організм відновлюється, приходить до тями. Якщо ви спите менше 6 годин, це відразу відображається на зовнішньому вигляді. Недосипання додає кілька років вашій зовнішності.
Можна виділити як мінімум 6 причин спати краще і довше.

1. Менше зморшок. Шкіра виробляє колаген під час сну. Це – важлива частина відновного процесу. Чим більше колагену, тим більше пружна у вас шкіра і тим менше ймовірність появи зморшок і провисання овалу обличчя. Крім того, через нестачу сну шкіра стає сухою, а це теж призводить до передчасного утворення зморшок.
2. Сяючий колір обличчя. Під час сну кров приливає до обличчя, і кровопостачання клітин поліпшується. Варто один раз не виспатися – і колір обличчя стане сірим і неживим.

3. Бадьорий погляд. Темні кола та набряки під очима – перші симптоми дефіциту сну. Почніть висипатися, і мішки під очима зникнуть самі собою. При цьому краще спати на високій подушці. Це зменшує набряклість обличчя. Із темними колами історія складніше. Вони можуть бути обумовлені генетично або сигналізувати про проблеми зі здоров\’ям. Але все ж хороший сон допоможе їх істотно освітлити за рахунок стимуляції кровообігу.
4. Міцне волосся. Випадіння волосся, його підвищена ламкість і поганий ріст теж може бути наслідком недосипання. Волосяні фолікули отримують необхідні речовини, вітаміни і мікроелементи з крові. А якщо кровотік погіршується, як при нестачі сну, волосся стає слабким. Крім того, стрес і втому викликають підвищення рівня гормону кортизолу, на тлі чого волосся починає випадати.

5. Здорова зовнішність. Після безсонної ночі ми схильні більше хмуритися і кривитися. Куточки рота повзуть вниз, очі червоніють, колір обличчя стає блідим або землистим. З огляду на всі ці ознаками оточуючі можуть подумати, що ви хворі або виснажені фізично.
6. Косметика працює ефективніше. Уночі клітини шкіри відновлюються найактивніше, адже їм не треба займатися захистом від вільних радикалів або УФ-променів, як удень. До того ж, активний кровообіг допомагає витягти максимум корисних речовин із формули.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x