У Черкасах дитячі забавки завершились викликом рятувальників

У Черкасах дитячі забавки завершились викликом рятувальників

11 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вулиці Набережна у Черкасах під час прогулянки 12-річний хлопчик застряг на містку. Дитина під час гри перебігала місток, де оступилася і його нога потрапила в конструкцію містка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

На місце пригоди одразу прибули рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які за допомогою спеціального обладнання звільнили малого з пастки.

Рятувальники звертаються до громадян:
Під час літніх канікул питання безпеки набуває особливої важливості. Саме у цей період, часу на дозвілля у дітей з\’являється більше, а батьківського контролю — відповідно, менше. На жаль, окрім літнього відпочинку та розваг, навколо дітей достатньо різноманітних небезпек. У цей період, не маючи контролю з боку дорослих, діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку, за статистикою в рази зростає ризик потрапити у складну ситуацію і навіть надзвичайну подію.

Крім того, влітку діти досить часто залишаються вдома самі. У пошуку розваг, діти часто наражають себе на небезпеку, натомість не кожен юний громадянин може самостійно вирішити проблеми, які виникають, коли дорослих немає вдома.

Наголошуємо на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності під час літніх канікул. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади у справному стані, а сірники та отруйні речовини сховані у недоступному місці.

Не залишайте малих дітей вдома наодинці, адже вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.

Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу, слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки та річки.

Пам\’ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x