Двох селищних голів на Драбівщині притягнули до відповідальності екологи

Двох селищних голів на Драбівщині притягнули до відповідальності екологи

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Черкаській області при проведенні планових перевірок за дотриманням вимог природоохоронного законодавства, зокрема додержання режиму територій та об\’єктів природно-заповідного фонду Драбівської селищної ради та Великохутірської сільської ради, виявили порушення правил охорони та використання територій та об\’єктів природно-заповідного фонду. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Йдеться про парк-пам\’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Драбівський» та гідрологічний заказник місцевого значення «Заплавський». На вказаних об\’єктах відсутні охоронні знаки та інформаційні аншлаги, межі територій та обєктів природно-заповідного фонду не встановлені в натурі.

За результатами перевірок на відповідальних посадових осіб складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, відповідно до ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено до суду.

Драбівський районний суд виніс постанови про визнання селищних голів Драбівської селищної ради та Великохутірської сільської ради винними у вчинення адміністративних правопорушень та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі 153 грн.

Драбівський парк — парк-пам\’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення. Об\’єкт розташований на території Драбівського району Черкаської області, смт Драбів, північна околиця. Площа — 59 га, статус отриманий у 1972 році.

Заплавський заказник — гідрологічний заказник місцевого значення. Об\’єкт розташований на території Драбівського району Черкаської області, село Великий Хутір. Площа — 91,7 га, статус отриманий у 1983 році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x