У Золотоноші засудили водія, який спричинив аварію

У Золотоноші засудили водія, який спричинив аварію

Золотоніський міськрайоний суд завершив судовий розгляд за обвинуваченням жителя Дніпропетровської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, а саме – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тілесні ушкодження середньої тяжкості. Про це «Нова Доба» дізналася у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Під час засідання встановлено, що в березні 2015 року водій, керуючи автомобілем «Мерседес-Бенц», рухаючись по автодорозі Бориспіль – Запоріжжя, у напрямку м. Запоріжжя, в порушення вимог пунктів 2.3 б) та 12.1 Правил дорожнього руху України, був неуважний, не стежив за дорожньою обстановкою, тому допустив занос свого авто, виїзд на зустрічну смугу руху, зіткнувся з автомобілем «Фольсваген-Пасат».

ДТП сталася на 110 км. + 650 м. вказаної автодороги, неподалік одного із сіл Золотоніського району Черкаської області,

Внаслідок події водій «Фольсваген-Пасат» отримав середньої тілесні ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я, у вигляді перелому кісток тазу зліва, травми голови зі струсом головного мозку.

Пасажир автомобіля «Фольсваген-Пасат» отримав компресійні переломи 1та 2 грудних хребців, без ушкодження спинного мозку, які зараховують до категорії тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості, у зв’язку з тривалим розладом здоров’я.

Суд на підставі пред’явленого прокурором обвинувачення засудив порушника правил дорожнього руху до покарання у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 грн.).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x