Черкащина готується до перевірки у сфері цивільного захисту

Черкащина готується до перевірки у сфері цивільного захисту

Райони, міста та тергромади Черкащини мають належним чином підготуватися до державної перевірки з виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, а також діяльності аварійно-рятувальних служб на місцях. На цьому сьогодні у ході селекторної наради наголосив заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Комплексну перевірку усієї області очікують у серпні. Її проводитиме Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Аби оцінити стан справ та хід підготовки до перевірки, управління цивільного захисту ОДА спільно з управлінням ДСНС України в області з 15 до 31 травня провели звірку документів з питань цивільного захисту райдержадміністрацій та міськвиконкомів. За її результатами, райони та міста мають ще чимало завдань для вирішення у цьому напрямку, наголосив заступник очільника області.

– Така комплексна перевірка проводиться раз на п’ять років, – зауважив Костянтин Омаргалієв. – Тож ми маємо належним чином підготуватися до її проведення. Це стосується, насамперед, районів. Оскільки, за результатами нашої попередньої перевірки, є чимало зауважень до роботи системи цивільного захисту саме на місцях. Відповідні завдання до вирішення вони отримають вже найближчим часом. І до їхнього вирішення необхідно поставитися відповідально, адже йдеться про позиції нашої області на всеукраїнському рівні. Провести необхідну підготовчу роботу необхідно й у наших територіальних громадах також.

Відзначимо, аналогічні перевірки проводилися цьогоріч на Тернопільщині та Закарпатщині. Найбільша увага приділялася налагодженій діяльності підрозділів з питань цивільного захисту на місцях, організації систем оповіщення, стан інженерного захисту територій, укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту, забезпечення заходів цивільного захисту та підготовки фахівців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x