Ватутінський «Водоканал» оплатив суму завданої довкіллю шкоди

Ватутінський «Водоканал» оплатив суму завданої довкіллю шкоди

Реагуючи на звернення жителів міста Ватутіне, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Черкаській області провели позапланову перевірку з питання пориву колектора Ватутінського КВП «Водоканал», в ході якої виявлено забруднення землі неочищеними стічними стоками. Також, проведено гідрохімічний аналіз відібраних проб води та грунту. Відповідно до протоколу вимірювань показників складу та властивостей грунтів, у місці аварійного пориву каналізаційного колектора виявлене перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) за наступними речовинами: амонію в 14,8 р., нітратам в 3 р., форсфору в 1,4р. та хлоридам в 1,8 р. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Відповідальну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за забруднення землі неочищеними стічними водами на суму 850 гривень. Крім того, відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства проведено розрахунок розміру шкоди на суму 73 256 тисяч гривень.

Для добровільного відшкодування завданої шкоди спеціалістами Державної екологічної інспекції у Черкаській області направлено претензію на суму 73 256 тисяч гривень, яка сплачена підприємством в повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x