Золотоніщина розпочала весняно-польові роботи

Золотоніщина розпочала весняно-польові роботи

Сільськогосподарські підприємства району всіх форм власності розпочали весняно-польові роботи. За розрахунками підприємств на проведення весняно-польових робіт необхідно витратити 1 77,7 млн. грн.

Про це «Новій Добі» повідомили в Золотоніській РДА.

Розроблений та затверджений план проведення весняно-польових робіт, згідно з яким в роботах буде задіяно 505 тракторів, в тому числі 93 високопродуктивних, 183 сівалки, 164 культиватори та комбіновані ґрунтообробні агрегати.
Підприємства підготували та закупили кондиційне насіння високих репродукцій в повних обсягах до потреби.

Під урожай 2014 року засіяно 13,2 тис. га озимих культур, з них 11,5 тис. га на зерно та 1,6 тис. га озимого ріпаку.
86 % площ уже підживлено азотними добривами, роботи тривають у нічні часи, коли температура знижується до мінусових показників.

За зимові місяці випало лише 46 мм опадів, тому першочергове завдання хліборобів у перші весняно дні – максимально зберегти наявну у ґрунті продуктивну вологу. Тому за першої можливості в поле вийшли агрегати із закриття вологи на зябі та багаторічних травах. За день закривається більше 1 тис. га вологи. З набуттям ґрунтом необхідних фізичних властивостей ці роботи наберуть інтенсивного характеру.

Під урожай 2014 року планується посіяти 41,6 тис. га ярих культур, з них 28,1 тис. га ярих зернових.
Кукурудзою очікується засіяти 26,1 тис. га.
Крім того буде посіяно: 10,5 тис. га соняшника; 5,4 тис. га сої; близько 2 тис. га картоплі та овочів; близько 7 тис. га кормових культур.

Такі об’єми робіт необхідно буде виконати в короткі строки. А це вимагає високої організованості і застосування всіх можливих резервів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x