Потепління на Черкащину прийде з наступного тижня

Потепління на Черкащину прийде з наступного тижня

Промайнула вже половина червня, яка запам’ятається черкащанам значними контрастами температури повітря та дефіцитом дощів. Так за цей період температура «стрибала» від +6−+9º вночі до +27−+32º вдень. Шість днів були з дощами, але вони були малоефективними для зволоження грунту та поповнення водою річок. Тому на більшості площ області вологозапаси метрового шару грунту залишаються недостатніми для озимих та ранніх ярих зернових сільгоспкультур. А рівні води на таких річках як Супій та Тясмин, наближаються до найменших відміток за період спостережень.

Проте з 14 червня атмосферні фронти північних циклонів почали проходити все ближче до нашої області і зачіпати нашу територію дощами. У найближчі вихідні погода теж буде нестійкою. Унаслідок проходження з Карпат на Одещину чергового циклону у суботу та неділю очікуються дощі різної інтенсивності на фоні помірно теплої погоди. Нічні температури передбачаються у межах +10−+15º, денні +16−+21º. Атмосферний тиск коливатиметься, відносна вологість повітря буде підвищеною. На початку наступного тижня дощі припиняться, потеплішає на 2−4º.
Нестійка погода у вихідні може негативно впливати на самопочуття людей. Дощі дещо покращать зволоження верхніх шарів ґрунту. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Вода в Дніпрі біля Черкас в останні 2 прохолодні дні остигла до 20°С, також знизилась температура грунту на глибині 10 см з 23−24º до 20−21º.
До відома: за кліматичними даними середньодобова температура на 17 червня становить 17,8° тепла, на цю дату найвища температура повітря 31,4° тепла відмічалася у 2007 р., найнижча – 6,2° тепла – у 1982 р.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x