Русло Росі розчистили екологи з патрульними

Русло Росі розчистили екологи з патрульними

12 по 14 червня спеціалісти Державної екологічної інспекції у Черкаській області спільно з працівниками водного патруля Управління патрульної поліції у м. Черкаси провели природоохоронний рейд берегами Роського іхтіологічного заказника місцевого значення та річки Рось в Канівському районі Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Під час проведення рейду надійшла інформація від небайдужих мешканців сіл Гута, Сахнівка та Межиріч Канівського району щодо незаконно створеної загати місцевими жителями, внаслідок чого вібулося штучне перегородження русла річки Рось.

Русло Росі розчистили екологи з патрульнимиДані конструкції, а саме сплетені огорожі на річках перегачують усю ріку, що створюють затори, які унеможливлюють міграцію водних живих ресурсів. Дані затори дають можливість браконьєрам добувати рибу забороненими знаряддями лову, а саме: «павуками», баграми, острогами та іншими незаконними методами.

Спеціалісти екоінспекції та працівники водного патруля Управління патрульної поліції у м. Черкаси за допомогою човна, використовуючи трос та багри, розчистили річку Рось від заторів.

Державна екологічна інспекція у Черкаській області дякує жителям Черкащини за небайдуже ставлення до екології та природи. Зробімо все, щоб краєвиди нашої країни тішили і веселили душу, а наші нащадки насолоджувалися неповторною красою рідного краю.

Довідково: Ро́ський – іхтіологічний заказник місцевого значення в Канівському районі Черкаської області. Створений рішенням Черкаської обласної ради від 21.11.1984 р. № 354. Має площу 123 га. Розташований на землях держзапасу, займає акваторію від гирла р. Рось до с. Межиріч. Єдиний іхтіологічний заказник на р. Рось. Під охороною ділянка для відновлення і розмноження цінних видів риб – судака, ляща, сома, білизни, сазана, плітки та інших, що заходять сюди з Кременчуцького водосховища.

У заказнику забороняється лов риби, добування водних тварин протягом усього року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x