Соковита черешня допоможе схуднути й позбавить від зайвого холестерину

Соковита черешня допоможе схуднути й позбавить від зайвого холестерину

Улітку так хочеться їсти смачні, солодкі плоди, набиратися силами й здоров’ям на весь наступний рік. У цьому нам допоможе одна з найулюбленіших ягід – черешня.

Сьогодні всі чудово знають головні відмінності черешні від вишні, а от до 1941 року ці ягоди не розрізняли. Офіційне розділення вишні та черешні відбулося у першій половині минулого століття відзначили, що черешня – це інший, особливий рід рослин. Вишня має темні плоди округлої форми, черешня ж може мати різні кольори ягід – від жовтих до темно-бордових. Рожеві, червоні й трохи жовтуваті – колірна гамма черешні обширна. Форма плодів цих ягід нагадує серце.
У черешні містяться вітаміни груп В, вітамін А, вітаміни РР і вітамін Е, каротин, пектини, яблучна кислота, цукру, кумарин. Що стосується мінералів, то ця ягода багата на магній, кальцій, йод, фосфор, фтор, мідь і залізо. У соку черешні є вітамін K – жиророзчинний вітамін, здатний виробляти кальцій у кістках і хрящах. Це значно допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу. У червоній і чорній черешні міститься мелатонін, який діє заспокійливо на нервову систему, позбавляє від дратівливості, безсоння, головних болів.
Черешню рекомендують їсти для профілактики недокрів’я. Оскільки ця ягода має ще одну унікальну властивість – знижувати рівень холестерину в крові, вживати її рекомендується практично всім любителям нездорової їжі. Із черешні можна робити всілякі маски, які здатні підтягувати шкіру, робити її пружною.

У цій рослині корисні не тільки ягоди. Наприклад, відвар із живців і листя черешні – прекрасний заспокійливий і тонізуючий засіб. А ось компот із самої черешні виходить майже без смаку, більше того – ягоди при термообробці знебарвлюються, не приносячи кольору напою. Тому дієтологи радять вживати хіба що свіжий сік із черешні. Черешня чинить болезаспокійливу дію при подагрі, ревматизмі та артриті. А ще ця ягода може допомогти позбавитися від запору. Загалом, вона робить позитивно впливає на роботу всього шлунково-кишкового тракту.
Для людей, які потерпають від ожиріння, черешня – те що треба, адже це малокалорійний продукт. У 100 грамах цих ягід міститься всього 50 калорій. Оскільки ягоди черешні дозрівають уже наприкінці травня, вона є відмінним засобом проти авітамінозу. Окрім того, вона допоможе уникнути хвороб нирок, поліпшити моторику шлунка.

При загальній позитивній характеристиці черешні як харчового продукту, її все ж не слід вживати людям, у кого гастрит – оскільки ця ягода здатна збільшувати кислотність шлунка. Також її не варто їсти багато хворим на цукровий діабет. Природний червоний барвник при надмірних кількостях вживаннях може спричинити алергію, тому червоною ягодою не радять захоплюватися вагітним, матерям-годувальницям і маленьким дітям. Із цього погляду жовта черешня – безпечніша.
Найкраще їсти черешні або за 15–20 хвилин до їжі, або через годину–півтори після. Якщо їсти ягоди відразу після їжі, вони здатні викликати розлад травлення і газоутворення. Ранок – найкращий час дня для вживання черешні, особливо в поєднанні з кашами або сиром. Продукти, з якими не поєднується черешня – це бобові й яйця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x