На Соборній відзначили сторіччя Української революції

На Соборній відзначили сторіччя Української революції

Про Українську революцію 1917 – 1921 років просто неба. Прем’єра хронікально-документального фільму «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ВОЛЮ! (миттєвості української історії)» відбулася на Соборній площі Черкас у п’ятницю. Фільм створив відомий український кінорежисер-документаліст Сергій Буковський. Також на площі демонстрували кінофотоархіви. А поруч у Будинку рад запрацювала «революційна» фотовиставка. Усе це – в межах відзначення 100-річчя подій Української революції. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

В організації заходу взяли участь: Всеукраїнське товариство «Меморіал» імені Василя Стуса, Національна світлинотека «Українська мить», Мистецький фонд імені Короля Данила, Видавничий Дім «Ін Юре» за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації. Співорганізатор – Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Фотовиставку «ПОСТАТІ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ», «СТО ПЕРЕМОГ УКРАЇНИ (1917-2017)» і фотолітопис «ЗА УКРАЇНУ, ЗА ЇЇ ДОЛЮ, ЗА ЧЕСТЬ І ВОЛЮ, ЗА НАРОД» побачать усі райони Черкащини. А тематичні книги отримають бібліотеки області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x