В Черкасах відкрили виставку робіт бійців АТО

В Черкасах відкрили виставку робіт бійців АТО

Виставку робіт учасників АТО «Мистецтво жити. Світ очима воїна» відкрили в Черкаському художньому музеї. Тут представлено понад сотню робіт бійців, які проходили медико-психологічну реабілітацію в Черкаському обласному госпіталі ветеранів війни. Вона є результатом соціально-мистецького проекту, започаткованого ще в жовтні 2015 року, створеного для того, аби спрямувати негативні переживання й емоції бійців у творчість і художнє самовираження для психологічного розвантаження, трансформації їх в новий позитивний досвід. Проект триває і нині. Про це „Нова Доба” дізналася в Черкаській ОДА.

У картинах бійців відображено світ людини – бійця, котрий виконував свій обов’язок громадянина, захищаючи країну, та людину – чоловіка, батька, сина і брата, який мріє про щасливе життя, родину, улюблену справу, мирне життя.

Як зазначають, для деяких учасників терапії виявились відкриттям власні художні вміння, про які вони навіть не підозрювали. У період занять вони спробували попрацювати різними художніми засобами, в різних техніках живопису й графіки.

Виставка діятиме протягом місяця в Черкаському художньому музеї, що по вул. Хрещатик, 259.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x