На саморобних тачках – по крутому спуску

На саморобних тачках – по крутому спуску

Цієї суботи у Черкасах ганяли саморобні тачки. 14 команд змагалися у креативності, швидкості та дальності заїзду. Усе – без двигунів. Такі були умови участі у змаганнях «Крутий спуск», що їх організував АК «Черкаси» за підтримки черкаської міської ради.

Креативили автомобілісти хто як міг: серед тачок були жіноча туфелька, господарська сумка, бетмобіль (один із фаворитів), маршрутка, дикобраз та ін. Показували себе та свої можливості, долавши дистанцію та різні перешкоди на Замковому узвозі. А також учасники змагань додавали у свої виступи певного антуражу, переодягавшись у тематичні до своєї автівки костюми та використовуючи різноманітні спецефекти при їзді.

Переможця обирали за оцінками суддів, дальність заїзду та швидкість, тому нагороджували учасників у кожній категорії окремо, а також визначали за їх сумою для загального призу. Серед журі були секретар міськради Олександр Радуцький, депутат Олександр Згіблов і срібний призер Олімпійських ігор Сергій Куліш.

Такий захід відбувся вдруге в Україні та вперше у Черкасах. Як зауважив керівник автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко, їхня організація постійно проводить найрізноманітніші автомобільно-спортивні змагання, проте вони зазвичай орієнтовані на спеціалізовану аудиторію. Цього ж разу АК \”Черкаси\” захотіли провести захід, участь у якому могли взяти усі охочі, створивши власну автівку.

– Мені сподобався підхід учасників до цих перегонів – усі поставилися до завдання дуже креативно, тачки вийшли напрочуд цікаві і різноманітні. Також дуже цінна увага глядачів, приємно, що черкасці прийшли підтримати такий захід і його учасників, – зауважив Андрій Яроменко.

Переможцями «Крутого спуску» стали: у номінації «Креатив»: І місце – TopLab, ІІ – Craft Bike, ІІІ – BusMotors. У номінації «Найшвидший» – І місце – Маховик, ІІ місце -TopLab; ІІІ – Діверсанти. У номінації «Неспинний» – І місце – Діверсанти, ІІ місце -TopLab; ІІІ – Маховик.

Щодо того, чи стануть такі перегони традиційними для Черкас, Андрій Яроменко вважає, що говорити ще зарано, проте команда автомобільного клубу на досягнутому зупинятися не збирається.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x