Друге місце здобули депутати Черкащини на Всеукраїнській Спартакіаді

Друге місце здобули депутати Черкащини на Всеукраїнській Спартакіаді

Всеукраїнська Спартакіада 2017 року серед депутатів Верховної Ради України, обласних, районних, міських, сільських та селищних рад пройшла у Чорноморську з 12 по 17 червня. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Чемпіон».

Фінальним змаганням передували змагання в областях, у яких учасники виборювали право представляти спортивну честь у складі збірних команд областей.

Змагання обласної Спартакіади, які були проведені у смт. Лисянка, визначили склад збірної команди області на участь у фінальних змаганнях. Так, до складу збірної було включено представників депутатського корпусу з десяти районів області.
Друге місце здобули депутати Черкащини на Всеукраїнській Спартакіаді
Серед них найдосвідченішим виявився депутат Халаїдівської сільської ради, Монастирищенського району Дмитро Плиска, який брав участь у всіх попередніх п’яти Спартакіадах і виборов два чемпіонські звання, а також, за цей період, ставав срібним та бронзовим призером.

Відмінна спортивна база міста Чорноморськ, зокрема Палац спорту «Юність», стадіон зі штучним покриттям ЗОШ №4, шахово-шашковий клуб морського порту, в якому проводять найпрестижніші міжнародні турніри, сприяли проведенню змагань на високому професійному рівні, дозволили учасникам 17 команд областей показати високі спортивні результати.

З перших стартів Спартакіади відчувалася налаштованість більшості команд на здобуття перемоги в загальнокомандній першості, а учасників у досягненні результатів в особистих змаганнях.

Не винятком була і мета команди Черкаської області, адже, зважаючи на абсолютну перемогу у ІІІ Стартакіаді, призові місця у ІІ та ІV Спартакіадах, мало кого влаштовувало четверте місце у минулорічній.

Так, вдало стартувавши, волейболісти перемогли команди Сумської та Рівненської областей, а футзалісти, у свою чергу, перемогами над командами Чернівецької, Полтавської та нічиєю з командою Запорізької областей забезпечили собі вихід до чвертьфіналу.

На жаль, волейболісти, поступившись збірній Дніпропетровської області 1:2, надалі перемогли команди Вінницької та Запорізької областей зайняли лише п’яте місце.

Натомість команда футзалу, здобувши перемогу над командами Львівської та Рівненської областей, забезпечила собі участь у фіналі з командою Івано-Франківської області за чемпіонство.

У фіналі наші депутати поступилися суперникам і вибороли срібні нагороди.

В індивідуальних видах програми не вдалося повторити минулорічний бронзовий успіх у змагання з шашок Михайлу Кожушному і, як результат, шосте місце. Краще, ніж минулого року виступили у змаганнях з шашок Світлана Шмалій (7 місце) та Володимир Сушкета з настільного тенісу (6 місце).

Вперше беручи участь у Спартакіадах, достойний результат з шахів показав депутат Тальнівської районної ради Микола Слободяник, який виборов почесне шосте місце серед досить сильних суперників.

Найприємнішим успіхом порадувала депутат Потаської сільської ради, Маньківського району Лариса Килимниченко, яка до свого срібного результату минулорічної Спартакіади додала чемпіонське звання, показавши абсолютний результат отримавши тринадцять перемог у тринадцяти зустрічах. Разом з Миколою Слободяником вони стали чемпіонами за підсумком командних змагань з шахів.

За підсумками загальнокомандної першості, команда області повернулася до числа призерів – набравши 397 очок, зайняла почесне друге місце, на два очка випередивши команду Житомирської області та на вісім очок – збірну Полтавської області. А чемпіонами третій рік поспіль стали депутати Івано-Франківської області.

Кубок та грамоту Верховної Ради України за друге загальнокомандне місце у VІ Всеукраїнській Спартакіаді отримав капітан команди, голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x