Фахівців міжнародних відносин готуватимуть у Черкасах

Фахівців міжнародних відносин готуватимуть у Черкасах

Своєрідною «родзинкою» цьогорічної вступної кампанії у Черкаському національному університеті стало відкриття нової спеціальності – «Міжнародні відносини. Політолог-перекладач». Ця новина вже викликала інтерес у випускників загальноосвітніх шкіл, адже фахівців такого профілю на Черкащині раніше не готували й охочі присвятити себе цій роботі здобували освіту переважно у столичних університетах. Відтепер же опановувати тонкощі аналітичної, управлінської, перекладацької та дослідницької роботи у сфері міжнародних відносин та зовнішньої політики можна буде у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. Заяви і документи абітурієнтів приймаються з 12 липня. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі \”Фейсбук\” Василь Мельниченко, кандидат історичних наук, професор.

Базовим підрозділом для підготовки нової спеціальності став навчально-науковий інститут історії і філософії і, зокрема, кафедра міжнародних відносин і всесвітньої історії. Під час навчання особлива увага буде звертатися на поєднання практичної і теоретичної підготовки, набуття навичок можливих видів професійної діяльності, оволодіння іноземними мовами і практикою перекладу з англійської та польської мов (німецької, французької, іспанської – за вибором). Передбачено стажування в європейських університетах з отриманням подвійного диплома магістра.
Навчальний процес забезпечуватимуть кваліфікований професорсько-викладацький склад – доктори та кандидати наук відповідної спеціалізації. До викладання окремих дисциплін фахового спрямування будуть залучатися практики дипломатичної діяльності та міжнародних відносин. Принагідно слід зазначити, що в роки незалежності високі дипломатичні посади посідали вихідці з Черкащини, які працювали послами нашої держави у Великобританії, Канаді, Нідерландах Білорусі, Казахстані, Грузії, Литві, були представниками України в ООН та інших міжнародних організаціях. Частина з них відгукнулася на пропозицію взяти участь у практичній підготовці фахівців.

Отримавши кваліфікацію фахівця з міжнародних відносин, випускники нової спеціальності у майбутньому зможуть працювати в апараті МЗС України, посольствах і консульствах України за кордоном, фірмах та підприємствах, які здійснюють зовнішню економічну та політичну діяльність, туристичних агентствах, викладачами вищих навчальних закладів тощо. Здобута освіта допоможе молодим людям реалізувати себе в найрізноманітніших сферах міжнародних відносин в Україні та за кордоном.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x