В області готуються до відкриття інноваційних шкіл

В області готуються до відкриття інноваційних шкіл

Навчальні заклади нового зразка мають розпочати роботу вже восени. Йдеться про інноваційні школи. Нині в них здійснюють ремонтні роботи та невдовзі проводитимуть тендери на закупівлю матеріально-технічного обладнання. Про це зазначили на нараді в ОДА. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, в межах ухваленої торік обласної програми «Інноваційні школи Черкащини», для участі в проекті за конкурсом обрано 29 шкіл із різних районів та міст нашого регіону. У цих закладах діти здобуватимуть освіту, користуючись новітніми методиками й технологіями. На цьому наголосив перший заступник очільника області Віталій Коваль. Водночас він закликав керівників на місцях поквапитися з рішеннями щодо забезпечення співфінансування Проекту ДФРР на покращення матеріально-технічної бази інноваційних шкіл Черкащини.

– Це зумовить своєчасне оснащення цих закладів, а відтак і готовність до роботи. Зауважу, попередньо з різних бюджетів на оновлення техніки спрямували понад 21 млн грн. Також подали на розгляд Мінрегіону проект облаштування кабінетів фізики, хімії та біології в цих закладах, задля співфінансування з Держфонду регіонального розвитку.

Про реалізацію програми та виконання доручень щодо введення інновацій у загальноосвітніх навчальних закладах області детально поінформував начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський.
Так, на сьогодні в 12 інноваційних школах здійснюють визначені графіками заходи. Приміром, тривають ремонтні роботи в Драбівському НВК, Жашківській спеціалізованій школі № 1, Іваньківській школі Маньківської районної ради, Родниківській школі Уманської районної ради, Золотоніській гімназії та кількох інших.

За словами, обласного освітянина, окремі інноваційні школи будуть забезпечені й коштами з обласного бюджету на засадах співфінансування на придбання сучасних засобів навчання та робототехніки – у межах виконання обласних програм підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року та впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року.
Зауважимо, одним із найголовніших пріоритетів галузі на літній час є ефективна реалізація обласної програми Інноваційні школи Черкащини.
Розпорядженням обласної державної адміністрації від 26.05.2017 № 290 створено обласну комісію з питань контролю за реалізацією обласної цільової програми «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x