У Каневі виконком не погодив підняття тарифів на воду

У Каневі виконком не погодив підняття тарифів на воду

У середу, 21 червня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Канівської міської ради. Серед основних питань порядку денного «виконкомівці» вже втретє розглянули проект щодо встановлення нових тарифів на послуги КП «Управління ВКГ». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Нагадаємо, на одному з попередніх засідань виконкому комунальники ініціювали провести коригування діючих тарифів «на воду» у зв’язку з підвищенням вартості затрат на електроенергію, що наразі не враховано в складовій структури тарифу. У разі ухвалення рішення буде встановлено такі тарифи: для населення централізоване постачання холодної води з використанням внутрішньо-будинкових систем (для жителів багатоквартирних будинків) – 12,65 грн. за 1 м.куб.; для жителів приватного сектору – 12,07 грн. за 1 м.куб. Натомість водовідведення для мешканців квартир становитиме – 13,43 грн. за 1 м.куб., а для власників приватних будинків – 12,82 грн. за 1 м.куб.

Начальник відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності Тетяна Стадник повідомила, що проект рішення «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньо-будинкових систем), що надаються комунальним підприємством «Управління ВКГ» тричі розглядався на засіданнях робочої групи, а також на засіданні спеціальної комісії щодо обґрунтування тарифів на послуги комунальних підприємств. Обидві комісії зауважень щодо обґрунтування тарифів не мали.

Водночас директор КП «Управління ВКГ» Володимир Цюкало повідомив, що підприємство значно зменшило розміри витрат, зокрема, на заробітну плату (було проведено скорочення працівників), на придбання матеріальних засобів тощо. Утім, борги у «водоканала» ростуть. Так, загальний борг підприємства наразі складає 345 тис.грн. Причина – не проводяться перерахунки по субсидіях. КП уклало з Канівським РЕМом договір про реструктуризацію боргу, утім без підвищення тарифів «триматися на плаву» буде важко.

– Якщо ми не підемо підприємству назустріч і «заженемо» його в борги, то, можливо, доведеться повертатися до часів, коли воду давали по графіку, – сказав Канівський міський голова Ігор Ренькас.

До слова, у разі неприйняття рішення підприємство усе одно проводить коригування тарифів, але для населення ця різниця компенсується з міського бюджету. Тобто гроші, які планувалося виділити для проведення ремонтних робіт на дорогах міста, будуть направлені на погашення різниці за послуги КП.
Разом з тим, під час голосування для прийняття рішення забракло одного голосу: 6 членів виконкому проголосували «за», 1 – «проти», 1 – «утримався».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x