Майже 2 тис. учнів Чорнобаївщини відпочивають у пришкільних таборах

Майже 2 тис. учнів Чорнобаївщини відпочивають у пришкільних таборах

У 2017 році заплановано охопити відпочинком та оздоровленням не менше 70 % від загальної кількості дітей шкільного віку, в тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме: 100 % дітей-¬сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та стовідсоткове оздоровлення дітей, батьки яких загинули або померли в зоні проведення АТО, і не менше 70 % дітей інших соціально не захищених категорій.
На сьогоднішній день на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 607,2 тис. грн, з них 252,0 тис. грн на оздоровлення дітей¬-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 355,2 тис. грн на харчування учнів 1¬4 класів в пришкільних таборах відпочинку. «Нова Доба» про це дізналася в Чорнобаївській РДА.

Що стосується надання коштів на оздоровлення дітей Фондом соціального страхування, Міністерством аграрної політики та продовольства України, то, на жаль і в цьому році таких коштів не передбачено, що знову ускладнить роботу по організації відпочинку та оздоровленню дітей.
Улітку 2017 року в 62 таборах при ЗНЗ району охоплено організованим відпочинком 1976 учнів, що становить 68 % від загальної кількості учнів 1¬10 класів. Працюють 33 пришкільні табори відпочинку, в яких відпочиває 1316 учнів та 30 таборів праці і відпочинку для 572¬ учнів. Оздоровча кампанія проходить під гаслом «Мій рідний край – краплина України», сплановано заходи переважно національно – патріотичного спрямування.
У 13 літніх мовних таборах 210 учнів удосконалили англійську мову. У 33 дошкільних навчальних закладах відпочили 1405 дітей, для яких було забезпечено 4¬х разове харчування.

Обласним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту проведено конкурсні торги щодо закупівлі послуг із організації оздоровлення дітей та визначено оздоровчий заклад в якому планується оздоровити. Так, 26 дітей з нашого району будуть оздоровлюватися в ПП «Оздоровчий центр» Чайка» в 3 зміну (17 липня по 6 серпня).
На цей час 3 дитини було оздоровлено в Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Пуща Водиця, Київська обл.) та 4 дитини – в УДЦ «Молода гвардія» м. Одеси.
32 дітей¬-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, направлено до оздоровчого закладу «Придніпровець» в Золотоніському районі.
Щодо оздоровлення дітей за рахунок часткової та повної компенсації вартості путівок в оздоровчих закладах за рахунок коштів профспілок, то в цьому році також планується залучати профспілкові кошти. Так, профспілка працівників освіти планує оздоровлювати дітей в санаторії «Мрія», профспілка медичних працівників в оздоровчому закладі «Смерічка» Івано-¬Франківської області та санаторії Кирилівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x