Черкаські рятувальники тренувалися на хімічно небезпечному підприємстві

Черкаські рятувальники тренувалися на хімічно небезпечному підприємстві

21 червня рятувальники Управління ДСНС у Черкаській області провели комплексне тактичне навчання, метою якого було відпрацювання спеціальних вправ з ліквідації наслідків аварії на хімічно-небезпечному підприємстві. Об`єктом навчань цього разу було обрано одне із найбільших потенційно-небезпечних підприємств міста ЗАТ «Фрау Марта». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За легендою навчань, через розгерметизацію аміачно-холодильної установки трубопроводу рідкого аміаку на території підприємства стався вилив небезпечної хімічної речовини. На місце події, де хмара газоподібного аміаку вирвалася за межі підприємства та загрожувала мешканцям навколишніх установ, за підвищеним номером виклику прибули рятувальники двох найближчих пожежно-рятувальних частин міста, а також фахівці відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Під час навчань кожен пожежно-рятувальний підрозділ відпрацьовував спеціальні вправи, які доведеться виконувати у випадку реальної події. Так, керівна ланка Управління відпрацьовувала особливості створення та функціонування спеціального штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Чергові караули, виконуючи норматив зі встановлення спеціальної захисної водяної завіси вдосконалили навички, які дозволять у випадку реальної загрози провести осадження небезпечної хмари, яка рухалась в напрямку будівель.

Група спеціалістів відділення РХБЗ, використовуючи новітні захисні костюми, визначила площу небезпечної зони, знайшла пошкодження та місце розгерметизації, а також наклала спеціальний ізолюючий бандаж.

«Завдяки таким навчанням нам вдається не лише підтримувати високий рівень готовності наших фахівців та в цілому підрозділів до дій за призначенням. Ми можемо змоделювати багато варіантів розвитку ситуації, і у такий спосіб перевірити наскільки рятувальники здатні до ефективних дій на місці викиду небезпечної хімічної речовини», – зазначив керівник навчань, начальник 2-го ДПРЗ Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Сіпко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x