Шовковиця покращує травлення і знижує тиск

Шовковиця покращує травлення і знижує тиск

Шовковиця – смачна і соковита ягода. Вона має унікальні корисні властивості. Ягоди шовковиці містять калій, кальцій, фосфор, магній; комплекс вітамінів груп A, B, C; бета-каротин; органічні кислоти; сахарозу і фруктозу; ефірні олії.

Найпоширеніші види шовковиці – чорна і біла, у кожної з яких є свій ареал зростання. Для збереження на тривалий період ягоди сушать і заморожують. Крім того, з плодів шовковиці варять варення, компоти, джеми і роблять інші солодкі заготовки.
Окрім відмінного смаку плодів, ягоди та інші частини рослини чорної і білої шовковиці мають протизапальні, антисептичні, сечо- та потогінні, антиоксидантні властивості. А ще терпкі ягоди мають відхаркувальний ефект, а також є гарним засобом від безсоння, стресів, депресій і різних нервових розладів. До того ж, ці ягоди покращують стан травної системи. Із її допомогою можна позбутися від печії без особливих труднощів. Стиглі ягоди мають проносну дію, допомагаючи позбутися запорів, а незрілі, ще зелені плоди помічні при діареї.

Ягоди шовковиці допоможуть від застуди не гірше малини, адже так само ліквідовують запальні процеси, знезаражують органи і виводять токсини. Відвар із листя дерева діє як жарознижувальний засіб. А полоскання таким відваром горла допоможе зняти в ньому запалення при ангіні.
Уживання шовковиць стимулює кровообіг, зменшує задишку, знижує тиск і загалом покращує стан людини при хворобах серця і судин.
Шовковиця – хороший засіб від безсоння. Упоратися з нею допоможе відвар із висушених ягід.

Плоди шовковиці підвищують імунітет, допомагають при недугах раннього старіння, погіршенні зору, ураженні сітківки ока. Шовковиця також добре діє при недокрів’ї, сприяє відновленню обміну речовин, активності розумової діяльності, знімає набряки при збоях у роботі нирок або під час вагітності, розріджує мокротиння, виводячи її з організму.

Протипоказання і шкода шовковиці
Маючи такі потужні цілющі властивості, шовковиця майже не має протипоказань. Сюди можна зарахувати хіба лише індивідуальну непереносимість організму і можливість розвитку алергічної реакції. Із обережністю ягоди слід вживати гіпертонікам і діабетикам, адже вони можуть підвищувати рівень цукру в крові й різко знижувати тиск.
Не рекомендується запивати шовковицю водою, а також вживати її одночасно з соками інших плодів. Це викликає бродіння в шлунку.
Небажано вживати в їжу занадто багато ягід шовковиці за один раз, адже їхня велика кількість може спровокувати розлад шлунка, викликавши діарею.
Крім того, необхідно звертати увагу на місце збору ягід. Плоди, зібрані з дерев, які розташовані в межах і уздовж жвавих трас, навряд чи принесуть якусь користь організму, скоріше шкоду.
Плоди шовковиці – це смачні й корисні ягоди, у яких майже немає серйозних протипоказань. Однак найбільшу користь організму вони принесуть при помірному їх вживанні, що, втім, стосується практично будь-якого продукту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x