В області вперше відбувся Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатних закладів

В області вперше відбувся Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатних закладів

Змагання з міні-футболу серед інтернатних закладів відбулися на території Жовтневого психоневрологічного інтернату, що на Чорнобаївщині. У них взяли участь шість команд, у складі яких вихованці психоневрологічних інтернатів. Такий Чемпіонат відбувся на Черкащині вперше, за ініціативи Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА. Переможців нагородили кубками та дипломами, а також спортивним інвентарем й одягом. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Отож, перше місце здобула команда Смілянського інтернату, друге – Золотоніського, третє – Гельмязівського. Зауважимо, вихованці зі Смілянського закладу вже неодноразово виборювали першість, а невдовзі представлятимуть Черкащину на змаганнях у Польщі. Між тим, за участь у грі відзначили й команди Жовтневого, Чехівського та Малостаросільського інтернатів.

До складу кожної команди, поміж яких і внутрішньо переміщені особи, входило 6 гравців, зокрема 4 – на полі, воротар, 1 запасний гравець, а також 3 супроводжуючі особи (керівник інтернатної установи, тренер, медичний працівник).

Директор Гельмязівського інтернату Світлана Омелян каже, що змагання були надзвичайно яскравими:
– Вразила відчайдушність хлопців, з якою вони боролись за першість. Було дуже помітно. Не завжди це можна побачити під час матчів, де грають звичайні спортсмени.
– Подібні заходи – надзвичайно важливі, – сказав перший заступник очільники області Віталій Коваль, – адже дають змогу людям з певними обмеженнями реалізувати себе, відчути власну значимість, сприяють інтеграції таких осіб до соціуму. Звичайно маємо приділяти максимум уваги підопічним наших інтернатів. І не лише доглядаючи в закладах, а й даючи їм змогу проявити себе в певній діяльності. Переконаний, що цей «перший» турнір – не останній. У подальшому ж, можливо, започаткуємо спартакіаду.
Зауважимо, змагання відбулись за підтримки програми «Радник з питань ВПО», яка була започаткована Міністерством соціальної політики України та здійснюється канадською неурядовою організацією Stabilization Support Services, завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства». Посприяла в організації облдержадміністрація, також радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики України, керівник Черкаського обласного контактного центру Лариса Ходаковська.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x