Із 1 липня механізм зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування запрацює в штатному режимі

Державною Фіскальною Службою України впроваджуються нові процедури в відшкодуванні податку на додану вартість, зокрема спрощено механізм повернення ПДВ шляхом запровадження Єдиного публічного Реєстру на бюджетне відшкодування. Завдяки цьому процес повернення платникам бюджетних коштів здійснюється прозоро та автоматично, майже всі заявлені до повернення суми відшкодовуються протягом місяця за результатами камеральних перевірок.

Разом з тим, щоб унеможливити формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, з 1 квітня 2017 року запроваджено механізм зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому, впродовж трьох місяців діє перехідний період, протягом якого реєстрацію не призупиняють, а лише надсилають квитанцію із застереженням.
Така система в автоматизованому режимі дозволяє зупиняти випадки безпідставної реєстрації податкової накладної у разі коли постачальник фактично не здійснює господарську операцію, а реєструє виключно з метою надання покупцю необґрунтованої податкової вигоди у вигляді неправомірного сформованого кредиту з ПДВ.

З 1 липня 2017 року механізм зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних запрацює в штатному режимі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x