Трьох селян на Звенигородщині покусала скажена лисиця

Трьох селян на Звенигородщині покусала скажена лисиця

Трьох жителів села Юрківка покусала скажена лисиця. З цього приводу у Звенигородці відбулось екстрене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Звенигродської РДА.

Лисиця була вбита та доставлена для проведення лабораторних досліджень до регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в області. У досліджуваної тварини підтверджено діагноз «сказ». Потерпілим жителям села призначено відповідне лікування у центральній районній лікарні. За результатами комісії прийнято відповідні рішення. Заплановане засідання районної протиепізоотичної комісії, яка визначить заходи для попередження розповсюдження сказу.

Увага! Постраждалі від укусів, ослинення та подряпані бродячими, домашніми або дикими тваринами повинні негайно звернутися за медичною допомогою до лікарні для отримання невідкладної допомоги. При можливості необхідно самостійно промити рану значною кількістю мильної води, краї рани змазати 70-градусним спиртом або 5% розчином йоду, накласти асептичну суху пов’язку і звернутися до лікаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x