Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє

Цими вихідними в школах області пройдуть випускні бали й уже вчорашні школярі перейдуть на новий щабель у своєму житті. Беззаперечно кожен з них має амбітні плани щодо вступу до вишів, здобування спеціальності та навчання тієї чи іншої професії. Та нині випускники ще згадують школу, однокласників, учителів, діляться своїми досягненнями за роки навчання.
Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє
Мілена Гук:
− Роки навчання в школі запам’яталися кількістю уроків та вивчених предметів, а також тим, що навчання велося англійською. А ще яскравими моментами. Навчаючись у школі, я подорожувала закордоном, тому отримала дуже багато позитивних вражень. Мені вдалося побувати в Америці, де я жила в місцевій сім’ї та навчалася там у школі. Таким чином отримала чудову практику англійської мови. За роки навчання брала участь у деяких олімпіадах із французької мови, бо вивчала її як другу іноземну. Вирішила, що вступатиму до Черкаського національного університету на менеджмент, адже це досить широка спеціальність і в майбутньому матиму можливість обирати з різноманітних професій.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнєАндрій Женжеруха:
− Оскільки я перевівся до цієї школи, то відразу мене вразила значна кількість уроків мови, багато нового матеріалу. За роки навчання в школі маю значну кількість перемог у декламацьких та вокальних конкурсах, кілька призових місць на олімпіадах із української та англійської мов. Закінчив музичну школу, нещодавно в мене був сольний концерт. І майбутнє своє хочу пов’язати з вокалом, навчатися цьому в одному з вишів країни. Та крім того, вирішив отримати ще одну спеціальність. За роки навчання в школі було багато теплих моментів, адже зміна колективу це хоч і стрес, але й поява нових друзів.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє
Єлизавета Орел:
− Завжди пам’ятатиму дружній колектив нашої школи, наших хороших учителів, які допомагають нам розвиватися, досягати успіху. Одне з найосновніших досягнень – це участь і перемога в олімпіадах із правознавства, крім того, брала участь у турнірі юних релігієзнавців та філософів. Зараз вибираю навчальний заклад, куди б я хотіла вступити. Вивчатиму й надалі правознавство, адже це професія з перспективою. Правознавство допомагає в житті кожної людини, навіть якщо я не працюватиму за спеціальністю, то знатиму закони, свої права та обов’язки.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнєОлексій Євона:
− У нас − найкращий клас! Хоча тут я навчаюся лише з 8 класу, та однокласними мене прийняли добре й ми швидко подружилися. Багато веселих історій траплялися за ці роки й часто ми були їхніми ініціаторами. Серед досягнень за роки навчання, мабуть, як і у всіх участь в олімпіадах та конкурсах, також був президентом школи. Далі обираю для подальшого вивчення економіку, з навчальним закладом поки що визначаюся.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє
Віталій Атамась:
− За роки навчання можна багато пригадати. Наприклад, як ми цікаво проводили уроки інформатики, математики, української мови. Під час навчання брав участь в олімпіадах, конкурсах. Крім того, займався в шкільних гуртках з інформатики та автомоделювання. Нині планую вступити до Київського політехнічного інституту, пов’язати майбутнє з програмуванням.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє Катерина Папуша:
− За роки навчання мені запам’яталися веселі моменти, історії, які у нас траплялися. Навіть уроки в нас завжди проходили весело. Наші витівки можна пригадувати довго. За роки навчання брала участь у багатьох олімпіадах, до того ж із різних предметів, адже легко мені даються як гуманітарні, так і точні науки. Далі планую навчатися в одному з черкаських вишів на спеціальності облік і аудит.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє
Діана Руденко:
− Школа − це дуже важливий період у житті. П едагоги завжди говорили: «Нам потрібно вас виховати й випустити в доросле життя». І вчителям це удалося, за що їм велика дяка. Усі знання, уміння, досвід, що нам передали вчителі, обов’язково знадобляться у майбутньому. 11 років навчання в школі − це незабутні спогади про вчителів, друзів, однокласників. Протягом навчання я брала участь у Малій академії наук, у секції «Журналістика», де посіла друге місце. Крім того, брала участь в олімпіадах із гуманітарних дисциплін. Надалі хотіла б поглиблено вивчати іноземні мови, тому вирішила здобувати фах перекладача.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнєАндрій Пантелеєв:
− Наш клас надзвичайно дружній та веселий. П’ять років я був старостою класу. Також люблю займатися спортом, особливо легкою атлетикою. Тому не одноразово їздив на районні змагання та здобував перемоги. Крім того, займався волейболом, баскетболом, футболом та дзюдо. Непогано виходить і на сцені виступати, тому граю в місцевому театрі та часто буваю ведучим на сільських концертах. Хочу вступити до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля на факультет пожежної безпеки.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнєДіана Адаменко:
− Найбільше в школі я любила вивчати історію, адже це знайомство з минулими подіями. Я брала участь у Малій академії наук, де здобувала ІІ і ІІІ місця, та в районних олімпіадах. Планую вступати до столичних вишів, але ще остаточно не визначилася зі спеціальністю.

Черкаські випускники − про навчання в школі та плани на майбутнє
Максим Максімов:
− У школі полюбляв уроки фізкультури та й, узагалі, займаюся спортом уже три роки. Саме спортивна підготовка потрібна для вступу до військового вишу. За роки навчання в школі маю перемоги в районних та обласних змаганнях із легкої атлетики, чим дуже пишаюся.

Довідково:
За даними Управління освіти і науки ЧОДА закінчили 11 клас та отримали атестат про повну загальну середню освіту 6 240 випускників. 9 706 учнів 9 класу закінчили школу ІІ ступеня і отримали перші документи про базову загальну середню освіту. У 2017−2018 навчальному році вперше за парти сядуть майже 12 тисяч першокласників.

17 учнів 11 класів здобули перемоги в IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Серед них вибороли по 2 перемоги в інтелектуальних конкурсах:

Артем Томіло, учень 11 класу Черкаського фізико-математичного ліцею Черкаської міської ради (секція прикладної математики МАН – І місце, секція інформаційно-телекомунікаційних систем та технологій МАН – І місце).

Сергій Скробач, учень 11 класу Черкаської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів № 32 Черкаської міської ради (секція зоології, ботаніки МАН – ІІ місце, олімпіада з біології – ІІІ місце).

Крістіна Гайдай, учениця 11 класу Черкаського гуманітарно-правового ліцею Черкаської міської ради (секція англійської мови МАН – ІІ місце, олімпіада з англійської мови – ІІІ місце).

Ольга Мельник, учениця 11 класу Уманської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів № 3 Уманської міської ради (секція історичного краєзнавства МАН – ІІІ місце, олімпіада з історії – ІІІ місце).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x