У Каневі представлять виставку Тетяни Яблонської

У Каневі представлять виставку Тетяни Яблонської

Незабаром в музеї Тараса Шевченка у Каневі відбудеться відкриття виставки відомої української художниці Тетяни Яблонської. Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію Шевченківського національного заповідника.

Нагадаємо, що 2017-ий рік ознаменований відзначенням 100-літнього ювілею всесвітньо відомої української художниці, яка своєю творчістю задала напрямок розвитку художнього мистецтва ІІ половини ХХ століття, Тетяни Яблонської.

У Каневі представлять виставку Тетяни ЯблонськоїВідтак, у виставковому залі Шевченківського національного заповідника із 1 по 29 липня експонуватиметься нова виставка художніх творів мисткині.

З Каневом майбутня художниця, яка народилася у Росії, познайомилася ще тоді, коли відразу після закінчення вузу залишилася там викладати. А в ті часи, як відомо, обов’язковим було проведення літніх мистецьких практик із студентами на художній базі серед живописних канівських гір неподалік вулиці Бесарабія.

Під час останнього приїзду з донькою та онуками, вже будучи лауреатом Державної премії імені Т.Г.Шевченка, Тетяна Яблонська презентувала у Каневі персональну виставку. Цей день запам’ятався багатьом жителям нашого міста, зокрема тим, кого художниця добре знала, пам’ятала і малювала під час попередніх зустрічей.

Цього ж разу до фондової збірки Шевченківського національного заповідника мисткиня подарувала кілька власних творів, які будуть представлені на цьогорічній виставці.

Експозиція охоплює основні періоди творчості художниці, починаючи з ранніх робіт і завершуючи пастелями, які Тетяна Нилівна писала в останні місяці свого життя. Окрім цього, на екрані монітору можна буде побачити відеофільм про життя відомої художниці, де вона розповідає про своє становлення як живописця.

Виставка працюватиме впродовж липня, кожного дня, крім понеділка, з 9-30 до 17-30.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що у Каневі відкривається унікальна виставка шевченкіани, яку місцевому музею подарував українець із Кіпру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x