Черкаська філармонія закриває 62 сезон

Черкаська філармонія закриває 62 сезон

Чим відзначився він для артистів та що варто чекати в наступному концертному році – розповідають черкаські митці. Традиційно Черкаська обласна філармонія завершує сезон великим заключним концертом, який відбудеться 29 червня. Участь у заході візьмуть усі колективи та солісти. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

62-ий концертний сезон був насичений подіями та цікавою концертною роботою – нові програми, нові ідеї, нові заходи. Та найголовніше, що цей сезон є ювілейним для двох великих філармонійних колективів – Академічного симфонічного оркестру та Черкаського академічного заслуженого українського народного хору.

– Гала-концерт – своєрідний звіт артистів перед своєю публікою. Буде побудовано за принципом дайджесту – своєрідного сценічного путівника по програмах сезону. Глядачі зможуть зустрітися з артистами, які виконуватимуть улюблені номери, – розповідає художній керівник Черкаської обласної філармонії, народна артистка України Лідія Зайнчківська.

Черкаська філармонія закриває 62 сезон

У минулому вже 62 сезоні було створено нові цикли концертних програм «Наодинці з роялем», вокальні та камерні вечори, суботні зустрічі з симфонічним оркестром, музично-поетичні концерти, вдалося провести Перший відкритий конкурс скрипалів та віолончелістів ім. Мирона Полякіна. А ще відбувся потужний ювілейний концерт Черкаського народного хору в Національній філармонії в Києві. Також відбувся святковий ювілейний концерт симфонічного оркестру в концертній залі Черкаської філармонії з присвоєнням колективу звання «Академічний».

Загалом при філармонії діє чотири колективи, також є солісти.

– Можливо, для нашої філармонії цього й замало. Але все залежиться від фінансування. Хотілося, щоб у нас були й оперно-камерні виконавці, й естрадні співаки, а також інструментальні виконавці. Та маємо, що маємо, й дякуємо державі, що утримує два таких великих колективи – народний хор та симфонічний оркестр. Адже з фінансового боку – це чимале навантаження, – відзначає пані Лідія. – Але це наша гордість, історія, слава, яку потрібно зберегти для нащадків.

Цього ж сезону чи не найбільшою популярністю користувалися концерти класичної музики.
– Збираємо аншлаги, квитків у касі перед концертом немає, – наголошує пані Лідія.

Власне, в цьому сезоні артистам симфонічного концерту вдалося підготувати 21 програму.

– Побували й на гастролях у Кропивницькому та Житомирі. Цікаво, що торік зал був заповнений десь так на половину, цього ж узагалі не було вільних місць. Тож нас знають і задоволенням слухають не лише в рідних Черкасах, – розповідає художній керівник, головний диригент симфонічного оркестру Олександр Дяченко.

Цей сезон артисти закривають, а на наступний, який розпочнеться з 29 вересня, вже мають неабиякі плани.

– Відкриємо його концертом «Чарівний світ оперети», будуть запрошені солісти Національного театру оперети, які виступатимуть із нашим симфонічним оркестром, – ділиться планами на майбутнє Лідія Іванівна. – Запланований тематичний концерт «Релакс у великому місті» – звучатимуть світові хіти, дуже красива музика з розслаблюючим ефектом. Далі – «Італійські захоплення»: проходитиме показ картин італійських художників під музичний супровід мелодій цієї країни. Звучатиме й балетна музика – це і «Лускунчик», і «Лебедине озеро». А ще – пісочна анімація з проекту музико-казки. Звісно, проведемо й в наступному році конкурс юних скрипалів імені Полякіна. Словом, буде цікаво.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x