Колишнього секретаря сільради на Маньківщині засудили до 3 років позбавлення волі

Колишнього секретаря сільради на Маньківщині засудили до 3 років позбавлення волі

Маньківський відділ Уманської місцевої прокуратури підтримав державне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього секретаря Іваньківської сільської ради Маньківського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища та службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки). Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Жінка обвинувачувалася в тому, що працюючи на посаді секретаря сільської ради, зловживаючи службовим становищем, сприяла громадянам у незаконному отриманні в приватну власність земельних ділянок загальною площею 18 га, загальною вартістю 338 тисяч гривень.

Вироком Маньківського районного суду особу визнано винною та засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування на строк 2 роки, зі штрафом в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 гривень).

На цей час вирок вивчається на предмет законності та наявності підстав для його оскарження в апеляційному порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x