У Шполі відсвяткували День Конституції України

У Шполі відсвяткували День Конституції України

28 червня в Україні святкують День Конституції України. Цьогоріч їй виповнюється 21 рік. З цієї нагоди біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Шполі відбулось урочисте зібрання за участю міської та районної влади, учасників АТО та громадськості. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міськради.

В урочистій церемонії покладання квітів взяли участь заступник голови Шполянської міської ОТГ Віталій Плетінь та керуюча справами міської ради Тетяна Герус.

З нагоди відзначення національного свята присутніх на дійстві привітав голова районної ради Олександр Кузуб. Він побажав всім віри у прекрасну долю рідної Шполянщини та держави і мирного неба над славетною Батьківщиною. У своєму виступі Олександр Миколайович нагадав про історичні передумови розвитку конституційного процесу в Україні, що сягають часів Київської Русі, а також пізніші пам\’ятки правової культури – «Литовські статути» та «Березневі статті» – періоду козацької держави Богдана Хмельницького. І всім відома Конституція Пилипа Орлика, яка вважається початком історії українських конституцій.
У Шполі відсвяткували День Конституції України
Опісля покладання вінків та квітів до підніжжя Великого Кобзаря учасників заходу привітав пісенним подарунком чоловічий ансамбль «Срібна підкова» районного Будинку культури.

Конституція України стала джерелом права на розбудову незалежної демократичної держави, гарантом її соборності та неподільності. Тому в цей день представники міської влади, заступник міського голови Віталій Плетінь та керуюча справами міської ради Тетяна Герус, разом з громадськістю вшанували покладанням квітів пам’ять Героїв Небесної Сотні – тих сміливих українських героїв, які ціною власного життя відстояли конституційні права власного народу під час революції Гідності на Майдані у Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x