На Канівщині буревій поламав тисячі дерев

На Канівщині буревій поламав тисячі дерев

Шалений буревій, який пронісся 26 червня ц.р. Канівщиною, наробив лиха у Ліплявському лісництві Золотоніського лісгоспу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За якусь годину шквальний вітер та дощ пошкодили десятки гектарів соснового лісу. Середньовікові хвойні насадження, яким вже було по 50-60 років, не витримали натиску стихії та надзвичайно сильних поривів вітру, що потрощили, поламали тисячі дерев. Біля лісництва стихія зруйнувала рекреаційний пункт, на приміщенні шишкосушарки зняла шифер.
На Канівщині буревій поламав тисячі дерев
За попередніми підрахунками лісівників, на майже 20-ти гектарах зафіксовано повалені або ж зламані дерева. Крім того, на загальній площі в 1,5 га лісові насадження практично знищені суцільно. Після обстеження цих ділянок спеціальною комісією, буде прийнято рішення про здійснення санітарних рубок.

В найбільш стислі терміни працівники лісової охорони ліквідують наслідки стихії, з метою недопущення поширення шкідників. На тій ділянці, де лісові насадження знищені повністю, навесні будуть створені нові лісові культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x