Абрикоси насичують вітамінами й очищують організм

Абрикоси насичують вітамінами й очищують організм

Абрикоси – частування улюблене майже для кожного. Абрикос таїть у собі користь і шкоду, як і будь-який інший продукт, і важливо знати, кому його можна їсти, а кому – не варто.

Мінерали і вітаміни в абрикосах
Абрикоси наповнені корисними речовинами, список яких аж ніяк не обмежується вітамінами. Так, наприклад, ці ласощі неймовірно багаті на бета-каротин — речовину, яка допомагає підтримувати здоров’я очей, а також є прекрасним антиоксидантом. Вживаючи в їжу абрикоси весь сезон, ви не тільки покращите зір, але й істотно поліпшите стан печінки і щитовидки.

Вітаміни, що входять до цього фрукта – А і С. Перший захищає шкіру від старіння, а другий, як відомо, доблесно охороняє імунітет людини.
У складі абрикоса велика кількість йоду, калію, магнію та заліза. Ці мінерали мають важливе значення для серцево-­судинної і кровоносної систем організму, завдяки чому цей фрукт важливо регулярно їсти тим, хто страждає від анемії.

Ще один очевидний плюс абрикосів — велика кількість клітковини, що не розчиняється у шлунково-кишковому трак­ті, а набухає, зберігаючи жорсткість волокон, і чистить його. Завдяки цьому можна вирішити проблему розладів шлунка, а також звільнити свій організм від токсинів і шлаків.

Що примітно, курага (сушені абрикоси) зберігає всі корисні властивості цього фрукта, от тільки його калорійність і рівень цукру істотно підвищуються.

Протипоказання
Важливо розуміти, що корисні властивості абрикосів поширюються на тих людей, чий організм потребує наборі речовин із його складу. Але бувають і такі випадки, коли вживання абрикосів протипоказано. Так, наприклад, мати грудної дитини, яка з’їла забагато абрикосів, може помітити розлад шлунка у свого малюка.

Не рекомендовано вживати абрикоси при таких захворюваннях, як гепатит, цукровий діабет і гіпотиреоз. У такому випадку деякі речовини з абрикосів не засвоюватимуть.

Абрикоси для схуднення
Незважаючи на те, що калорійність у абрикосів досить низька, усього 41 ккал на 100 г, їх краще вживати лише в першій половині дня. За активний день ваш організм у будь-якому випадку витратить отриману з вуглеводами енергію. А от їсти їх увечері перед телевізором, та ще й у необмеженій кількості, не варто – отримані калорії швидко осядуть на проблемних зонах.

Абрикоси цілком можна вписати в меню правильного харчування для схуднення. При використанні абрикосів під час дієти потрібно дотримуватися певних правил, оскільки це солодкий фрукт, у складі якого досить багато вуглеводів (10,8 г). Не секрет, що велика кількість цукру і вуглеводів у їжі викликає перепади рівня цукру в крові, що провокує швидке посилення апетиту і повторний «голод». Це одна з причин того, чому вживати їх варто помірно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x