На фестивалі «КіноШот» у Черкасах покажуть короткометражки про окуповані міста

На фестивалі «КіноШот» у Черкасах покажуть короткометражки про окуповані міста

Черкаський фестиваль короткометражних фільмів \”КіноШот\”, що відбудеться у місті вже вдруге 25-27 серпня, потішить черкасців не лише конкурсною та позаконкурсною програмами фільмів. Містянам та гостям Черкас також презентують проект \”MyStreetFilms-Рубіж\” від Фестивалю кіно та урбаністики \”86\”. Це – 12 короткометражних фільмів про людей, які живуть на окупованих територіях, а також про тих, хто вимушений був покинути землю, де нині триває АТО, інформують у прес-службі фестивалю.

– \”Рубіж\” – окрема програма фестивалю \”86\”. Це фільми не про АТО чи війну як таку, а про міста, вулиці, життя, яке попри все триває, – розповідає голова організаційного комітету \”КіноШоту\” Вікторія Лаврєньєва. – Таким чином ми починаємо співпрацю з іншими фестивалями, налагоджуємо контакти між нашими містами, розширюємо майданчик для обміну ідеями. Це ще один крок до того, що Черкаський \”КіноШот\” розширює свої масштаби і стає всеукраїнським.

Самі ж ідейники проекту \”Рубіж\” зауважують: за останні роки на Сході України виріс інформаційний рубіж з \”бойовиків\”, \”терористів\”, \”загроз\” і \”силовиків\”. Українцям же не вистачає людських облич, живих голосів і реальних історій. \”MyStreetFilms-Рубіж\” – це проект для журналістів, активістів, громадських діячів, творчих людей, фантазерів і всіх любителів розповідати історії про свою вулицю, сусіда, місце чи місто в Луганській або Донецькій областях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x