Черкаські студенти повернулися із практики в Карпатах

Черкаські студенти повернулися із практики в Карпатах

Студенти ННІ природничих наук (біологи й екологи) повернулися із традиційної навчальної практики в Карпатах. Протягом 11-ти днів молодь ознайомилася з ландшафтними комплексами Ґорган, Свидовця, Чорногори. Вивчаючи рослинні угруповання та тваринний світ гір Маковиця, Кечера, Хом’як, Говерла, вони оцінили їхнє біологічне різноманіття та рівень антропогенного впливу на природні угруповання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
Черкаські студенти повернулися із практики в Карпатах
На кожну гору потрібно було піднятися, щоб знайти саламандру плямисту і тритона карпатського, шафран Гейфелів і росичку круглолисту, послухати тинівку альпійську або вдихнути аромат любки дволистої, а крім того – спробувати смак справжнього полонинського сиру чи поласувати чорницями під свіжим карпатським дощем!

Студенти отримали професійно-орієнтовану інформацію в музеях Карпатського національного природного парку та екології гір Карпатського біосферного заповідника, форельному і вольєрному господарствах.

Під час неймовірного сходження на г. Говерла учасники експедиційної поїздки дослідили елементи висотної поясності, високогірну флору, рослинність та фауну.

Учасникам практики вдалося поєднати корисне з приємним, оскільки разом із набуттям безцінного практичного природничого досвіду й навичок студенти отримали масу яскравих позитивних емоцій від споглядання неймовірних краєвидів та спілкування з друзями!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x