У справі забудови Соснівки сказав своє слово суд (ДОКУМЕНТ)

У справі забудови Соснівки сказав своє слово суд (ДОКУМЕНТ)

Соснівський районний суд міста Черкаси своєю постановою від 29 червня 2017 року відмовив у задоволенні адміністративного позову приватного підприємства «Міськбуд-Плюс» до Черкаської міської ради про скасування рішення №2-1791 від 2 березня. Фактично суд визнав правомірними дії місцевих депутатів при прийнятті оскаржуваного рішення, яким обранці скасували своє попереднє рішення від 22 грудня 2016 року «Про внесення змін до детального плану території між вулицями Дахнівська, Соснівська та автодороги Н-16 в місті Черкаси». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

У справі забудови Соснівки сказав своє слово суд (ДОКУМЕНТ) вулиці Менделєєва, 4, компанія «Міськбуд-Плюс» (яка орендує цю земельну ділянку) планувала зводити житловий комплекс. Там, серед іншого, передбачали збудувати три висотні будинки, каскадний житловий будинок від десяти до шести поверхів, близько десяти індивідуальних садиб і таунхауси.

«Вітаю громаду міста з першою перемогою, – прокоментував рішення мер. – Як я вже неодноразово заявляв: допоки я буду міським головою, ніякого житлового будівництва в Соснівці не буде! Це місце – окраса Черкас. Тож ми ж мусимо вберегти його. Звісно, цю територію варто розвивати. Але як це робити – будемо визначитися разом із громадськістю, ми зобов’язані прислухатися до думки всіх тих людей, які тут живуть».

Аби унеможливити подальші маніпуляції навколо цього питання та з метою збереження природно-заповідного фонду, рекреаційних зон і зелених насаджень, на сесії 16 червня 2017 року депутати Черкаської міської ради заборонили видачу містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки під багатоповерхову житлову забудову в мікрорайоні «Соснівка» до часу затвердження містобудівної документації: Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація).

Тоді ж наклали мораторій і на будівництво в природно-захисній смузі річки Дніпро та Кременчуцького водосховища (в межах міста Черкаси).

Варто звернути увагу на те, що на сьогодні Постанова не набрала законної сили, оскільки може бути оскаржена позивачем до Київського апеляційного адміністративного суду протягом 10 днів від дня її проголошення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x