Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало Лівобережжя

Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало Лівобережжя

1 липня на території Канівського, Золотоніського, Чорнобаївського, Драбівського та частини Шполянського району були сильні зливові дощі та шквалисте посилення вітру, що призвело до перебоїв із енергопостачанням, падінням дерев та перекриттям автошляхів та ліній залізничного сполучення. Значних руйнувань зазнали також житлові будинки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало ЛівобережжяТак, у Канівському районі, внаслідок сильної зливи та шквалистого вітру було частково знеструмлено 13 населених пунктів. Від поривів вітру в селі Кононча було повалено електроопору, а також частково зруйновано покрівлю на будівлі місцевої школи. Негода також повалила близько 20 дерев. Пошкоджені повітряні лінії зв’язку.

Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало ЛівобережжяУ Шполянському районі внаслідок негоди постраждало село Ярославка, де на площі до 100 метрів квадратних пошкоджені покрівлі на 8 приватних житлових будинках. Також внаслідок буревію пошкоджено покрівлю на 15 будівлях місцевого СТОВ «Лан» загальною площею до 5 000 метрів квадратних.
Для встановлення розмірів завданих збитків у кожному із постраждалих районів створені районні комісії з питань ТЕБ та НС.

1 липня у Золотоноші створено обласний штаб щодо ліквідації наслідків стихійного лиха, який очолив голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко.

Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало Лівобережжя
У Золотоніському, Чорнобаївському, Канівському та Драбівському районах, які найбільше постраждали від негоди, розгорнули районні мобільні групи цивільного захисту. Створені посилені аварійні бригади усіх служб екстреного виклику.

Служба утримання автомобільних доріг у взаємодії із рятувальниками та фахівцями лісгоспу працюють над безперешкодним проїздом усіма дорогами.
Аварійні бригади енергетиків відновлюють енергопостачання об’єктів, які забезпечують водовідведення, водоочищення та водопостачання населених пунктів, що постраждали внаслідок стихійного лиха.

Тривають роботи з розчищення автошляхів, відновлення енергопостачання знеструмлених населених пунктів, з аналізу та узагальнення наслідків буревію.
Шквали вітру на Черкащині позривали дахи і звалили дерева, найбільше постраждало Лівобережжя
Як повідомив міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський, \”до ранку електропостачання буде відновлено в ЦРЛ та на головній насосній станції. Проводиться розчищення вулиць міста від повалених дерев. Як завжди в надзвичайних ситуаціях, золотонісці дружно допомагають один одному. Також не стоять осторонь і підприємства міста. На телефон гарячої лінії міського голови 5-21-72 можна передати інформацію про об\’єкти, які потребують ремонту\”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x