На Чигиринщині рятувальники з лісівниками 5 годин гасили пожежу

На Чигиринщині рятувальники з лісівниками 5 годин гасили пожежу

1 липня о 14:30 на території 28-го кварталу Чигиринського лісництва мобільний патруль лісової охорони виявив загорання лісової підстилки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Згідно плану залучення сил та засобів, одразу на ліквідацію пожежі, крім пожежних підрозділів та інженерної техніки Чигиринського лісництва, вирушили також пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС. З метою координації зусиль з органами влади, на місці працювала районна комісія техногенно-екологічної безпеки на чолі із головою РДА Володимиром Клименком.
На Чигиринщині рятувальники з лісівниками 5 годин гасили пожежу
Попри зусилля лісників та рятувальників, через сильний поривчастий вітер та спекотну погоду, пожежа, яка поширилася у лісовому масиві на кілька осередків, загалом встигла пройти площу у 7,5 га лісової підстилки.

Участь у боротьбі із вогнем брали 64 фахівці лісової та рятувальної служб (із них 24 – від Управління ДСНС у Черкаській області), залучено 15 пожежних автомобілів (із них 4 – від Управління ДСНС у Черкаській області) та 3 трактори із спеціальним навісним обладнанням.

Спільними зусиллями пожежу локалізовано о 18:00, а о 19:00 – повністю ліквідовано.

Після ліквідації вогню для постійного моніторингу обстановки за місцем пожежі держлісгосп виставив додаткові спостережні пости.

На місці працює мобільно-оперативна група ДСНС у Черкаській області. Причину загорання з’ясовують. Постраждалих внаслідок пожежі немає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x