На Черкащині розцвіли червонокнижні підсніжники

На Черкащині розцвіли червонокнижні підсніжники

Понад 20 гектарів реліктового лісу Холодного Яру Чигиринського району вкрито білою ковдрою унікальної для цієї місцевості квітки – «підсніжником складчастим». Такі підсніжники ростуть у горах Криму, Кавказу, Румунії та Грузії, а як потрапили та прижилися на рівнині, для науковців і досі загадка.

Проте, вже понад 15 років більше 5 ділянок, де росте підсніжник, є місцем паломництва екологів та туристів. Не так давно ці рослини ледь не були знищенні браконьєрами. Тепер же щорічно у період їх цвітіння науковці, студенти та школярі приїздять до заповідника щоб охороняти ці,занесені до Червоної книги, квіти. Тож відвідати природній туристичний об’єкт може кожен охочий, а от нарвати букетик – вже зась.

Завдяки зусиллям волонтерів територія цвітіння підсніжника складчастого у Холодному Яр з кожним роком розширюється. Є надія, що незабаром білосніжні галявини стануть окрасою всієї України і будуть відомі та охоронятимуться не менше ніж Долина нарцисів у складі Карпатського біосферного заповідника, що входить до міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x