До кінця тижня енергетики планують повністю ліквідувати наслідки негоди

До кінця тижня енергетики планують повністю ліквідувати наслідки негоди

Станом на ранок неділі в області через негоду був знеструмлений 181 населений пункт. Вже сьогодні вранці бригади енергетиків змінили цю цифру на 76. Найбільше постраждали Золотоніський та Чорнобаївський райони. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби «Черкасиобленерго».

Вітер та дощ пошкодили лінії електропередач та знеструмили 700 трансформаторних підстанцій, роботу 43-х уже відновили. Станом на сьогодні без світла залишається 51 село на Золотоніщині. Там відключені 460 трансформаторних підстанцій. Крім того, без електрики і жителі 9-ти населених пунктів на на Чонобаївщині, по 2 на Драбівщині та Канівщині, 11 на Уманщині та с. Станіславчик Черкаського району.

– Попри серйозні масштаби пошкоджень, маємо не найгіршу ситуацію в країні, – наголосив на ранковій нараді з керівниками підрозділів голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук. – Плануємо ліквідувати наслідки негоди до кінця робочого тижня.
Він закликав бригади максимально мобілізувати свою роботу. Щоправда, працювати енергетикам у нинішніх умовах дуже складно. У РЕМах бракує інструменту, техніки, робочого одягу, палива. Ці питання вирішуються в екстреному порядку, проводяться напряму необхідні закупівлі.

Адміністрація підприємства дякує за допомогу черкаським підприємцям за надання комплектуючих до бензопил за платіжними дорученнями, тобто в борг. Так, матеріалів було попередньо придбано на суму понад 24 тис грн. для Чорнобаївського, Золотоніського та Черкаського районних РЕМів.

Крім того, істотна допомога підрозділам, які виконують аварійні роботи, це надання пального з резервних фондів та поселення бригад з інших районів за сприяння голови ОДА Юрія Ткаченка.
– На нашій дільниці такі пориви були років три тому, – розповідає майстер Черкаської енергодільниці Юрій Сафонов. – Тут пошкоджені дві високовольтні лінії. На одній «злетіли» два ізолятори, матеріалами, які зривало з дахів, пошкодило дроти. На іншій їх обірвало дерево. Виїхали дві бригади, спочатку були обходи по лінії, визначені пошкоджені дільниці, виконані перемикання та підготовка робочого місця.

Юрій Олексійович бідкається, що на його дільниці спецодягу та взуття не бачили вже рік, на аварійні та капітальні ремонти видатки мізерні.
– Якщо у нас на складі два ізолятори високовольтних в запасі, а пошкоджені два лише на одній дільниці, то що можна говорити про інші, – додає він.

Питання матеріального забезпечення та заробітної плати наразі є пріоритетним для підприємства.

ПАТ «Черкасиобленерго» звертається до жителів із проханням бути уважними та обережними під час погіршення погодних умов. Грози та пориви вітру можуть пошкодити мережі електропередач та створити загрозу життю людей.

З метою попередження ураження електричним струмом фахівці товариства нагадують прості правила:
– не наближайтеся та не торкайтеся обірваних ліній електропередач;
– не намагайтеся самостійно відновити електропостачання;
– при виявленні будь-яких пошкоджень електроустановок терміново повідомляти фахівців районних підрозділів або за телефоном кол-центру підприємства (0472) 33-87-87

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x