Колишнього начальника Драбівського відділення поліції звинувачують в отриманні хабара

Колишнього начальника Драбівського відділення поліції звинувачують в отриманні хабара

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене повторно та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний правоохоронець, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, зловживаючи наданою йому владою, вимагав та одержав від жителя Драбівського району, в якості неправомірної вигоди, 5 500 гривень за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності та забезпечення у подальшому безперешкодного здійснення операцій з металобрухтом.

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено від займаної посади.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 (п’яти) до 10 (десяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x