У черкаському бюджеті заплановано 30 мільйонів надходжень від депозиту

У черкаському бюджеті заплановано 30 мільйонів надходжень від депозиту

Ще 20 млн грн із міського бюджету, які тимчасово не використовуються, буде розміщено на депозит під 12,5 % річних. Угоду на це, за результатами відкритого конкурсу, Черкаська міська рада укладе з «ПриватБанком». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Така практика для Черкас не нова. У такий спосіб тут наповнюють місцевий бюджет відтоді, як це стало можливим, згідно з чинним законодавством.

– Надходження коштів від розміщення на депозитних рахунках – це одне з джерел наповнення місцевих бюджетів, яке визначене Бюджетним кодексом, – розповіла директор департаменту фінансів ЧМР Наталія Джуган. – Йдеться про тимчасово вільні кошти, які хоч і розписані до копійки в міському бюджеті, але ще чекають на своє використання. Для прикладу, в одних випадках розпорядники проводять тендерні процедури, у інших – це гарантії міської ради на виплату зовнішнього боргу наших комунальних підприємств перед міжнародними фінансовими установами – ЄБРР, Світовим банком (якщо вони не зможуть погасити його власними силами).

За словами Наталії Володимирівни, на початку року міська рада вже проводила аналогічний конкурс на розміщення 150 млн грн «вільних коштів». Тоді переможцем став «ПриватБанк», який запропонував найвищу відсоткову ставку. Кошти на рахунку розміщували під 20 % річних.

– Згідно з умовами договору, якщо облікова ставка Національного банку України змінюється, одна або інша сторона (банк чи міська рада) могли звернутися щодо зміни умов розміщення коштів на рахунку, – розповіла Наталія Джуган. – Так і сталося. Ставка Нацбанку – зменшилася. Тоді «ПриватБанк» виступив ініціатором, аби всі ті кошти, які будуть поза межами цих 150 млн грн міська рада розміщувала під значно менший відсоток. У зв’язку з цим ми й провели новий конкурс.

Участь у ньому взяли три фінансові установи. Це – «ПриватБанк», «Укргазбанк» та «Ощадбанк». Усі вони запропонували однакову процентну ставку в розмірі 12,5 %. У результаті – конкурсна комісія більшістю голосів проголосувала за те, аби в подальшому 20 млн грн вільних залишків розмістити на вкладному рахунку «ПриватБанку».

Загалом же в цьому році від вкладень на депозит у черкаському бюджеті заплановано 30 млн грн надходжень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x