43 населені пункти на Черкащині досі без світла після буревію

43 населені пункти на Черкащині досі без світла після буревію

На Черкащині триває ліквідація наслідків урагану. 1 липня Черкащина опинилася в зоні дії потужного циклону, що завдав руйнувань на території 7-ми районів області: Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Уманському, Черкаському, Катеринопільському та Шполянському. Найбільше постраждали Золотоніський та Чорнобаївський райони. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Станом на 06 годину ранку 5 липня в постраждалих районах через зруйновані лінії електропередач, залишаються відключені 382 трансформаторні підстанції, через, що без енергопостачання перебувають 43 населених пунктів області.

Упродовж доби фахівці служби утримання автодоріг та рятувальники місцевих пожежно-рятувальних частин Управління ДСНС за допомогою інженерного інструменту та обладнання продовжують роботи з прибирання автошляхів та населених пунктів від повалених дерев та завалів відновлення повноцінного транспортного сполучення на територіях що зазнали удару стихії.

За добу підрозділи ДСНС та курсанти Інституту пожежної безпеки розпиляли та прибрали 113 дерев (з початку ліквідації наслідків негоди підрозділами ДСНС розпилені та прибрані 644 дерева).

Зокрема, в Чорнобаївському районі рятувальники розпиляли і прибрали близько 60 дерев та зняли аварійний шифер із будівлі поліклініки та трьох адміністративних споруд. У Золотоніському районі бійці ДСНС та курсанти ЧІПБ розпиляли 45 дерев та доставили населенню 560 листів шиферу і пиломатеріалів для ремонту покрівлі житлових будинків.

У селі Ярошівка Катеринопільського району особовий складо пожежно-рятувального підрозділу розпиляв 31 дерево та з будівель зняв і прибрав значну кількість аварійних листів шиферу.

Кількість громадян, які постраждали внаслідок негоди не змінилася. За даними департаменту охорони здоров’я від погодних факторів постраждали 48 громадян; 17 осіб, серед яких 4 дітей, госпіталізовані.

Усього на роботах з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації впродовж доби працювали 82 чоловіки особового складу та 12 одиниць техніки підрозділів Управління ДСНС, а також 126 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля.

В усіх районах у цілодобовому режимі продовжують працювати штаби з ліквідації надзвичайної ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x