Уманського правоохоронця судитимуть за хабарництво

Уманського правоохоронця судитимуть за хабарництво

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Уманського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене повторно та поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний правоохоронець, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, вимагав та одержав від жительки одного з сіл Уманського району 3000 доларів США за непритягнення її родича до кримінальної відповідальності.

Щодо підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відсторонено від займаної посади.

Довідково: санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 (п’яти) до 10 (десяти) років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 (трьох) років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x