На Кам’янщині лісівники і рятувальники тренувалися гасити лісову пожежу

На Кам’янщині лісівники і рятувальники тренувалися гасити лісову пожежу

На території Грушківського лісництва ДП «Кам’янського держлісгоспу» відбулися тактико-спеціальні навчання, під час яких працівники протипожежних формувань ДП «Кам’янського держлісгоспу» та рятувальники Кам’янського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській відпрацьовували спільні дії на випадок пожежі лісу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Під час навчань розглянули кілька теоретичних питань та реалізували тактичні завдання, пов‘язані із оперативним інформуванням та діями на місці події перших протипожежних розрахунків. Лісівники змогли не лише вдосконалити схему моніторингу лісових масивів, а й перевірити ефективність навісного інженерного обладнання, яке використовується для оперативного прокладання мінералізованих захисних смуг.

Останнім часом і лісівники, і рятувальники активно відпрацьовують алгоритм спільних дій, коли не чекаючи результатів розвідки, до місця загрози та первинної інформації одразу висуваються пожежні підрозділи і чергові караули пожежно-рятувальних частин ДСНС.

Навчання, участь у яких взяли 15 рятувальників та 14 працівників ДП «Кам’янського держлісгоспу», дали змогу перевірити ефективність дій наявної пожежної техніки, різноманітного ручного протипожежного інвентарю, тракторів, пристосованих для гасіння пожеж.

Підбиваючи підсумки навчань, і лісники, і рятувальники залишилися задоволені рівнем взаємодії, та домовилися про додаткові навчання на території інших лісництв регіону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x